Tanguy Gillain

Tanguy Gillain

Vennoot

Tanguy Gillain staat multinationals, KMO’s en kaderleden bij in verschillende domeinen van het ondernemingsrecht. Tanguy adviseert, stelt contracten op, onderhandelt en beheert geschillen.

Gespecialiseerd in sociaal recht en sociale zekerheid, legt Tanguy zich toe op Human Ressources: individuele en collectieve arbeidsrelaties, internationale tewerkstelling, loonbeleid, bedrijfsoverdrachten, welzijn op het werk, arbeidsongevallen, sociale verkiezingen, alsook beëindiging van arbeidsovereenkomsten. Tanguy is auteur van artikels in deze materies en treedt regelmatig op als spreker op conferenties.

Hij heeft ook een uitgebreide expertise ontwikkeld in commerciële geschillen (verkoop, huur, samenwerkingsovereenkomsten, distributie, handelspraktijken), vastgoed- en bouwrecht, alsook in het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht.

Hij treedt op voor cliënten actief in verschillende sectoren, waaronder de financiële sector (banken, verzekeringen, makelaars), de industrie (machinebouw, farmaceutica, voeding, elektronica), de vastgoedsector (projectontwikkelaars, agenten, mede-eigenaars), de bouwsector (architecten, ingenieursbureaus, aannemers), de horeca (catering, vending) en de transportsector (logistiek).

Tanguy is perfect tweetalig (Nederlands – Frans) en hij werkt ook in het Engels. Zijn kracht ligt in zijn grondige kennis van het bedrijfsleven en de bezorgdheden van zijn klanten, gecombineerd met zijn eerlijkheid en toegankelijkheid. Zijn standpunten en adviezen zijn juridisch en pragmatisch, bedoeld om meteen te kunnen worden toegepast.

Seminaries

T. GILLAIN, “Praktische aspecten van aansprakelijkheidsverzekeringen voor bestuurders (D&O)”, Legal Lunch, 19 mei 2017.

T. GILLAIN ; « Questions fiscales et sociales liées à l’occupation transfrontalière dans le cadre de prestations de services au sein de l’UE », Séminaire organisé par l’Agence bruxelloise pour l’Accompagnement de l’Entreprise (Hub.Brussels), 16 juin 2019.

T. GILLAIN, “De impact van het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen op de HR-praktijk. Het sociaal statuut en de aansprakelijkheid van bestuurders”, Legal Lunch, 22 oktober 2019.

 

Toegelaten tot de

  • Balie van Brussel, 2011

Opleiding

  • Bachelor in de Rechten (UA), 2009
  • Master in de rechten (specialisatie zakenrecht) (UA), 2011
  • Master in sociaal recht (ULB), 2014

Talen

Nederlands, Frans, Engels